laneno seme

Laneno seme od oblačil do zakladnice zdravja

 

Si lahko mislite, kako smo ljudje spoznavali lan, ki smo ga nekdaj uporabljali in gojili zaradi odličnega in zračnega materiala za izdelavo oblačil, danes pa oblačila iz lana izginjajo, večinoma pa ga uporabljamo samo še za prehranjevanje. Laneno seme je namreč tako vsestransko uporabno, da ni je veliko bolje, da ga uživamo kot pa da izdelujemo iz njega oblačila. Vendar pa ne le to, da je laneno seme vsestransko uporabno, tudi vsestransko zdravo je. Če ne želite uživati različnih zdravil, ki preprečujejo ali pa lajšajo kar resne zdravstvene težave, potem kupite laneno seme tukaj https://www.malinca.si/laneno-seme-500g.html čim prej. Razlog za priporočilo o nakupu je v tem, da boste tu kupili zagotovo ekološko pridelanega iz z znanim poreklom.

Za kaj vse laneno seme

Glede na to, da ljudje zagotovo premalo uživamo rib, ki imajo največ omega 3, ki pa ga naše telo samo ne more proizvesti, nujno pa ga potrebuje za zdravje, je vsekakor treba najti način, kako pa lahko omega 3 zaužijemo drugače. Najboljši vir poleg rib pa je ravno laneno seme oz. lahko tudi olje iz lana. Dejansko ima idealno razmerje med omega 3 in 6 in ravno zato mu pripisujemo dejstvo, da tudi preprečuje težave s holesterolom, previsokim krvnim tlakom in posledično težavami s srcem. Prav tako laneno seme pomaga tudi do boljšega delovanja imunskega sistema, pomaga pa tudi pri obolenjih sečil, težavah s črevesjem in tudi vidom. Zanimivo pa je, da pomaga pri višjem izločanju hormona sreče, zato je priporočljiv tudi za depresijo.

Uporaba enostavna

Čeprav je laneno seme tako zdravilno in se ga tako zelo priporoča, pa je njegova uporaba sila preprosta. Lahko zaužijete žlico lanenega semena ali pa dve povsem samostojno, lahko laneno seme prej namočite v vodi in ga pojeste skupaj z jogurtom, smoothijem ali pa ga spijete z vodo. Laneno seme nima slabega okusa, prej bi lahko rekli, da okusa nima, tako da ga lahko kombinirate tudi skupaj s solato. Edino, čemur pa se je dobro izogibati, pa je pregrevanje, saj se dobre maščobne kisline spremenijo v nekoristne, škodljive maščobne kisline.