Stevia ima številne pozitivne lastnosti

 

steviaNajvečja prednost sladila stevia je ta, da nima kalorij. Je veliko slajša od sladkorja, zato je porabite manj in traja dlje. Zadostovala bo že majhna količina, da bodo piškoti zadovoljili še najbolj sladki zob. V nasprotju z drugimi nadomestki za belo kristalno snov, ki je škodljiva, je stevia pridobljena iz rastline. Naravni izvor je njen drugi veliki plus. To, da stevia ne vsebuje glutena, jo uvrsti na jedilnik bolnikov s celiakijo. Brezkalorično sladilo je varno tudi za sladkorne bolnike. Težave pa se pojavijo, ko stevia vsebuje primesi. Nekaj časa je bila prepovedana v ZDA prav zaradi tega. Povsem naravna stevia brez kakršnih koli dodatkov, se da dobiti v spletni trgovini z zdravo prehrano na tem naslovu: https://www.hisa-zdravja.si/naravno-sladilo-stevia.

Stevia naj obogati vašo zalogo

Takšna stevia je dobrodošla v vsaki omarici z začimbami. Čeprav je veliko bolj zdrava od običajne snovi za sladkanje, je ni priporočljivo uporabljati v velikih količinah. Ne glede na to, da stevia nima kalorij in se lahko pohvali z nizkim glikemičnim indeksom, preveč sladkega škodi zdravju. Vpliva namreč na pridobivanje teže. Odvečni kilogrami ali celo debelost pa pravzaprav uniči ves trud, zaradi katerega je stevia pristala v vašem nakupovalnem vozičku. Ne gre je zreducirati na izgovor, da lahko zaužijete preveliko količino peciva. Korpulentni posamezniki se srečujejo s celo vrsto zdravstvenih težav.

Stevia za okusnejšo kavo ali matcho

Od teh je precej povezanih prav s težo. Najprej je treba omeniti, kako nakopičena maščoba na določenih predelih vpliva na človekovo samozavest. Zniža se samopodoba in vesel človek postane žalosten ali celo depresiven. Študije so pokazale, da določen odstotek ljudi postane izoliranih od družbe, po lastni izbiri ali pa so iz nje izločeni. Zato naj se stevia vzame kot priboljšek. Tak, ki ga uporabljate v manjših količinah. Zamenjajte navadni rafinirani in izjemno nezdravi sladkor z darilom narave. Že najmanjša mera je dovolj, da bo jutranja kava veliko okusnejša, mafin pa slajši.