Zračni filter za absolutno filtracijo

 

absolutni hepa filtriNa prodajnih policah se nahajajo številne vrste filtrov. Med njimi je tudi hepa zračni filter, ki je namenjen predvsem mikro prašnim delcem. Uporabljamo ga v številnih napravah. Zelo pogosto ga lahko srečujemo tudi v mnogih sesalnikih. Tam je hepa filter prisoten kot del filtracijskega sistema. Najbolj pa učinkuje takrat, ko ves posesani prah potuje skozi filtre, pri čemer zrak ne sme uhajati mimo.

Zadrževanje prašnih delcev do 0,3 mikrona

Hepa zračni filter je izjemno učinkovita vrsta oziroma oblika filtra, ki zadržuje prašne delce do velikosti 0, 3 mikrona. Ker je tako zelo učinkovit, lahko rečemo, da nam omogoča absolutno filtracijo. Hepa filter se posledično postavlja v najvišji razred učinkovitosti na področju filtracije.

Nepogrešljiv pri odstranjevanju alergenov

Hepa zračni filter je nepogrešljiv pri odstranjevanju alergenov, saj je zanj značilno, da ulovi zelo majhne prašne delce, med katere na primer sodijo pršice, hišni in cvetni prah, deli cigaretnega dima ter podobno. Tovrstni filter je tako velika pomoč za vse osebe, saj jim zračni filter te vrste omogoča olajšanje pri najrazličnejših alergijah, astmi ter podobnem.

Vlakna hepa filtra se sčasoma lahko umažejo, predvsem zaradi nakopičenega prahu in druge umazanije. Najbolje ga lahko očistimo tako, da ga umijemo z mehko krtačko pod tekočo vodo. Hepa zračni filter lahko v tem primeru tudi izpihamo. Njegovo čiščenje je priporočljivo vsaj nekajkrat na leto. Zamenjati pa ga moramo potem, ko ga dve leti že aktivno uporabljamo.

Nakup vrhunskega filtra

Filter, ki nam omogoča absolutno filtracijo, lahko kupimo na številnih mestih. Mnogi uporabniki pa nam sporočajo, da se ga v tem trenutku najbolj splača poiskati na prodajnih policah spletnih trgovin, kjer je ponudba ne samo vrhunska, temveč tudi najbolj ugodna. Številni filtri, med njimi tudi hepa zračni filter, se prodajajo po akcijskih cenah. Hepa filter lahko naročimo preko spleta od doma, kamor nam jih v zelo kratkem času tudi dostavijo.