Kaj potrebujemo v mizarstvu

 

Mizarstvo ni lahko delo. Tega se veliko ljudi ne zaveda, kar je tudi razlog za to, da mizarstvo ni ravno cenjen poklic. Dobra novica, pa je ta, da so mizarji iz leta v leto bolj cenjeni. Zato ljudje tudi pohištvo zadnje čase raje naročajo pri mizarju, kot je mizarstvo Skica, kot pa jih kupujejo v trgovinah s pohištvenimi izdelki. Pa pustimo to sedaj pri strani in se bolj osredotočimo na orodja, ki jih vsak mizar potrebuje za svoje delo. Vsaka mizarska delavnica potrebuje veliko različnih strojev s katerimi delo poteka. Če bi radi imeli mizarstvo, s katerim bi služili denar, potem vas bo v začetku krepko »udarilo« po denarnici, če strojev nimate.
Za mizarstvo je najprej potrebna primerna delavnica. Ta delavnica mora biti dovolj visoka, imeti prostor za stroje, kopalnico in ločen prostor za shranjevanje lakov, barv in drugih tovrstnih stvari.

Najbolj osnovni stroji, ki jih potrebujete za mizarstvo so:Skica - Logo

–    Formatna žaga,
–    Rezkar,
–    Kompresor,
–    Pištolo za špricanje,
–    Ročni rezkar,
–    Ročni stroj za lepljenje trakov,
–    Lamelni stroj,
–    Lakirnico,
–    Različno manjše orodje,
–    …
To so le osnovni stroji brez katerih mizarstvo skorajda ni možno. Je pa teh strojev še veliko več in tudi njihove cene so zelo visoke. Torej, če se želite ukvarjati z mizarstvom in želite, da je mizarstvo vaša glavna dejavnost, je v začetku mogoče boljše, da se odločite za nakup rabljenih strojev, ki jih kasneje nadomeščate z novimi, saj je začetni vložek za stroje zelo visok, seveda pa je zraven potrebno dodati še vse stroške za varstvo pri delu, delavnico in druge stvari, ki jih potrebujete za normalno delovanje.