Ogrevalni sistem s sončnimi celicami

Ogrevalnih sistemov je veliko, izberite pravega

 

Pri izbiri ogrevalnega sistema morate največ svoje pozornosti nameniti na začetku, ko se odločate, s katerim ogrevalnim sistemom se boste greli. Za kateri koli ogrevalni sistem se boste odločili, vsekakor gre za večji strošek na samem začetku.

Če se odločite za zamenjavo ogrevalnega sistema, morate vsekakor računati na novo investicijo, ki se vrača kar precej časa in če v obdobju nekaj let zamenjate ogrevalni sistem, potem imate vsekakor velik minus. Zato, takrat ko se odločate, kako in na kakšen način boste imeli urejeno ogrevanje, je najbolje, da res dobro premislite in si izračunate vse stroške, dobo vračanja stroškov oz. amortizacijo in vse možne prihranke v primerjavi z drugimi sistemi za ogrevanje. Za kateri koli način se boste že odločili, če želite, da bo ogrevanje z izbranim sistemom učinkovito, morate vsekakor vsako leto poskrbeti tudi za vzdrževanje, ki vključuje čiščenje kotla in dimnika ter morebitne dodatne nastavitve gorilnika.

Nastavitve gorilnika sicer lahko opravi čisto vsak, vendar če nima merilne naprave, potem ne more vedeti, kako je gorilnik najbolj učinkovito nastavljen. Če je vse to urejeno, lahko prihranite tudi več kot 5 % goriva na leto, kar je veliko, še posebej, ker se hitro pogovarjamo o nekaj tisočakih na leto, če pa se primerjavo naredi na osnovi nekaj let, pa je ta prihranek še toliko večji.

Kot rečeno, najprej se je treba odločiti za pravi način za ogrevanje, ki je za vašo hišo najbolj primeren, potem pa je sistem za ogrevanje tudi treba vzdrževati.