Stiropor za hiše

 

Vsaka pravilno narejena hiša mora biti obložena s stiroporjem. Stiropor nam v prvi vrsti skrbi za to, da je hiša boljše toplotno izolirana. Če se stiropor ne obloži na zunanji del hiše potem bomo imeli hišo slabše toplotno izolirano, kar se bo poznalo predvsem pozimi, ko bo potrebno porabiti več kurilnega olja ali česa drugega pri ogrevanju hiše. Stiropor pa se ne namešča le na stene, ampak ga lahko namestite tudi na tlake. Veliko ponudbo stiroporja pa lahko najdete pri podjetju Stireks d.o.o., ki ima v svoji ponudbi poleg stiroporja tudi drug gradbeni material s katerim boste lahko obnovili ali zgradili svojo hišo.
Stiropor pa se med sabo močno razlikuje. Tukaj je mišljeno predvsem to za kaj ga potrebujemo in kakšno debelino ga potrebujemo. Nekateri potrebujejo stiropor za toplotno izolacijo, spet drugi pa za zvočno izolacijo.

Stireks logoTisti stiropor, ki se ga namešča na zunanji del stene, torej pod fasado je namenjen toplotni izolaciji. Takšen stiropor mora biti tudi pravilne debeline in prepustnosti. Nekateri pravijo, da stiropor »ne diha«. Pa je ravno obratno. »Diha« in to še bolj kot pa les. Torej je bolj paro propusten od lesa. Seveda si morate za svojo hišo izbrati pravo debelino stiroporja. Pred nakupom stiroporja bodite pozorni predvsem na to, da kupite stiropor priznanega proizvajalca, če ga potrebujete za steno kot toplotno izolacijo. Za zvočno izolacijo pa to ni tako zelo pomembno, saj je tukaj debelina stiroporja dosti tanjša. Še boljša zvočna izolacija od stiroporja pa je zagotovo kamena volna.