Kakšna je cena računovodskih storitev za d.o.o.?

 

Cenik računovodskih storitev za pravne osebe je odvisen od kar nekaj faktorjev. Najpomembnejša postavka je število poslovnih dogodkov. Med poslovne dogodke se šteje vsaka prejeta ali izdana faktura.

Poleg tega na cenik računovodskih storitev za d.o.o. vpliva tudi, kako veliko podjetje je, koliko ima zaposlenih, katero dejavnost opravlja. Cenik računovodskih storitev za d.o.o. je v večini primerov dvostavno knjigovodstvo in je zato največkrat nekoliko dražje od računovodskih storitev za s.p. Ker pa je računovodij kar precej in je ponudba za računovodske storitve velika, se je kar dosti enostavno dogovoriti za popuste, saj se vsakdo bori za svoje stranke in je zato pripravljen tudi nekoliko spustiti cene.

Še posebej enostavno je doseči, v kolikor vaše podjetje izda zgolj en račun mesečno in jih tudi prejme izredno malo na leto. Normalna cena pri večini računovodij za s.p. je okoli 35 EUR mesečno, za d.o.o., ki ima do 2 zaposlena okoli 90 EUR mesečno, za podjetja do 5 zaposlenih od 100 EUR mesečno do 350 EUR mesečno. Na cenik računovodskih storitev, kot rečeno, še najbolj vpliva število izdanih in prejetih računov oz. faktur oz. kot se temu reče v računovodskem žargonu, število poslovnih dogodkov. Vendar tudi cena računovodij je storitev, ki se mora prilagajati trgu, zato preprosto vprašajte svojega računovodjo, koliko popusta vam da, če znižate število izdanih in prejetih računov, če si to vsekakor lahko sploh privoščite?

Dejstvo je, da se cenik računovodskih storitev lahko oblikuje za vsako stranko posebej in je lahko povsem poljubno prilagojen za potrebe določenega podjetja.