varcevanje z energijo

Kam po dober nasvet za varčevanje z električno energijo?

 

Brez dobrega hladilnika, ki ima tudi zamrzovalno komponento, si le težko predstavljamo naše življenje. Žal pa mora biti stalno priključen na električno energijo, zato je tudi ogromen porabnik električne energije. Se že dolgo spoprijemate z vprašanjem, kako povečati varčevanje z energijo, v tem primeru z električno energijo? Nasveti za varčevanje z električno energijo se lahko dobijo tudi na internetu in marsikateri je tudi zelo koristen. Varčevanje z energijo v tem primeru lahko začnemo na tak način, da hladilnik odpiramo zgolj za kratek čas in da skrbimo, da je v njem stalno temperatura okoli 5 °C in v zamrzovalnem delu okoli -18 °C.

Med nasveti za varčevanje z električno energijo pa najdemo tudi dejstvo, da je zelo pametno, da tako sam hladilnik kot tudi zamrzovalnik večkrat očistimo zmrznjenega ledu iz notranjosti. Namreč, varčevanje z energijo bo bolj učinkovito, če bomo samo 5 mm debelo plast ledu odstranili iz same naprave. Tako bomo porabo električne energije zmanjšali za kar 30 %. Varčevanje z energijo bomo tudi povečali, če ne bomo uporabljali hladilnika, ki je starejši od 15 let, saj ima vsaka naprava svoj rok trajanja, pa četudi se nam zdi, da še vedno zadovoljivo deluje. Starejša kot je naprava, več elektrike porabi.

Zamenjava starega za novega bo varčevanje z energijo povečala za kar približno 7 %. Torej, kar nekaj stvari je, ki jih lahko vsakdo sam postori, da bi bilo varčevanje z energijo večje in da bi tako prihranili več denarja, katerega bi nato lahko porabili za karkoli drugega.