Katero športno prehrano potrebujete

 

Vsak, ki se ukvarja s katerimkoli športom ve, da je potrebno za čim boljše rezultate uživati tudi ustrezno športno prehrano. Med to ne štejemo različna poživila in prepovedane substance ampak športno prehrano, ki je dovoljena in jo športniki lahko uživajo. Katera športna prehrana je najboljša oziroma najprimernejša je seveda odvisno predvsem od vrste športa. Ali potrebujete čim več mišične mase, se pravi moči ali vzdržljivosti. Če se ukvarjate s fitnesom doma ali v fitnes centrih, profesionalno ali rekreativno morate med tem uživati takšno športno prehrano, ki je za ta šport najprimernejša. Takšna športna prehrana pa se lahko najde tudi pri ponudniku Pas, ki se ukvarja s prodajo športne prehrane in dodatkov.

Športna prehrana, ki je najbolj primerna za tiste, ki se ukvarjaj s fitnesom pa je sledeča:

–    Aminokislinesportna-prehrana
–    Ogljikovi hidrati
–    Beljakovine in proteini
–    …

Aminokisline so takšna športna prehrana, ki prihaja iz bogatih virov beljakovin, kot je meso, ribe, mlečni izdelki in različne stročnice (fižol, grah). Aminokisline, ki vam jih nudi ponudnik Pas pa so lahko v prahu ali kapsulah.
Ogljikovi hidrati so glavni vir energije. Zaradi tega jih športniki tudi uživajo. Seveda pa je pomembno, da med uživanjem ogljikovih hidratov tudi veliko telovadite, saj se lahko ogljikovi hidrati pretvorijo bodisi v glukozo (zaželeno), bodisi v maščobo (nezaželeno).
Proteini v bistvu niso nič drugega kot beljakovine, le da je to izraz, ki smo si ga sposodili iz angleškega jezika. To je tudi zelo pomembna športna prehrana pri fitnesu.
To je športna prehrana, ki jo potrebujete, če se ukvarjate s fitnesom. Ni pa to edino športna prehrana, ki jo potrebujete, saj je le te veliko več.