nega nohtov doma

Nohte s pravimi pripomočki lahko uredimo doma

 

Ženske smo rade urejene in to od glave do pet. Prav zato pa je za vsako žensko, ki je rada urejena pomembna tudi nega nohtov. Mnoge se že odločajo za obisk kozmetičnih salonov kjer ji uredijo manikuro po želji, še vedno pa je veliko takšnih, ki se odločijo za nega nohtov doma.

Sama nega nohtov obsega več stvari, od zdravega negovanja nohtov in obnohtne kožice, do pravilnega piljenja in na koncu, tudi lakiranja nohtov. Ni potrebno, da ima ženska dolge nohte, lahko so tudi krajši, važno je le, da so urejeni in spiljeni. Če se odločimo za nega nohtov doma, je vse kar potrebujemo nekaj dobrih pripomočkov. Že razne kreme za negovanje nohtov in obnohtne kožice je možno kupiti v večjih drogerijah.

Prav tako tam kupimo dobro pilico, s katero redno skrbimo za lepe nohte. Na voljo imamo navadne oziroma kovinske, od krajših pa do daljših. Prav tako so cene pilic različne, in za slabih 10 evrov dobimo že dobro pilico. Zadnja leta pa se za nega nohtov vedno bolj prodajajo steklene pilice, ki naj bi bile našim nohtom tudi bolj prijazne. Podobno kot vse te pripomočke, pa v drogerijah za nega nohtov doma, lahko kupimo tudi lake za nohte in odstranjevalce. Lakov je na izbiro ogromno, različnih barv, znamk in s tem tudi različnih cen in kakovosti. Prav tako je možno kupiti tudi UV lučko za gel nohte, tako da tudi za to vrsto lakiranja nohtov ni več potreben obisk kozmetičarke.

Zagotovo je nega nohtov nekaj kar ženske potrebujejo, obisk kozmetičnih salonov je že povsem nekaj običajnega, pogosto pa je problem ta, da ženskam predvsem mamicam, zmanjkuje časa da bi vedno odšle na manikuro v kozmetični salon, zato je z malo truda to mogoče narediti tudi doma.