Okrasni pokrovi platišč

Okrasni pokrovi ležijo vsepovsod

 

Ste se že kdaj peljali po cesti in ob cesti videli okrasne pokrove. Ja, na vsakem odseku ceste jih lahko opazimo. Zakaj okrasni pokrovi odpadajo in onesnažujejo naravo? Da, ne samo, da so lastniki brez njih, da avto ne zgleda več lepo. Tudi narava se s tem onesnažuje. Okrasni pokrovi ležijo po travnikih in gozdovih ob cestah. Ste se že kdaj vprašali kaj lahko storimo, da do tega ne pride. Mislim, da je kar nekaj rešitev, ki odpravijo te nevšečnosti. Nihče si namreč ne želi, da bi bilo te nesnage ob cestah preveč. Odgovorni smo zgolj vozniki in nihče drug. Torej moramo sami poskrbeti, da do tega ne bo prihajalo, da bodo okrasni pokrovi vedno ostali na kolesih naših vozil.

Kupite kvalitetne okrasne pokrove

Kvaliteta bi morala vedno biti sinonim za katerim stremi vsak. Poceni in slabo izdelani okrasni pokrovi kar sami kličejo po tem, da bodo odpadli iz vozila. Vedno je potrebno najti pravo razmerje med ceno in kvaliteto. Poceni okrasni pokrovi bodo odpadli zaradi različnih razlogov. Okrasni pokrovi se morajo točno prilagati določenemu tipu platišča. Ne sme biti špranj, med katere bi prišel zrak in odpihnil okrasne pokrove. Tudi vzmetni del in obroč mora biti narejen tako, da se pokrov dobro zaskoči v platišče. Izdelani morajo biti iz kvalitetne plastike, ki ne bo počila, ali se poškodovala ob menjavah gum ali mehanskih udarcih.

Okrasni pokrovKako okrasni pokrovi ostanejo na svojem mestu

Včasih kupimo kvalitetne okrasne pokrove, pa kljub temu lahko odpadejo. Najpogostejša napaka je nepravilna montaža okrasnih pokrovov. Če se okrasni pokrov povsem ne prilega platišču, smo lahko storili napako in ga napačno namestili. Paziti je treba na izrez za zračne ventile gum, da so na mestu kjer imajo okrasni pokrovi predviden utor zanje. Kljub temu ni odveč še en nasvet. Včasih so mehanski pritiski na naša kolesa enostavno preveliki. Tako je dobro, da okrasne pokrove dodatno pritrdimo s plastičnimi zategami v barvi okrasnih pokrovov. Tako bodo okrasni pokrovi še dodatno varovani in zagotovo ne bodo odpadli. Če bomo upoštevali teh nekaj preprostih napotkov, bomo zagotovo zadovoljen uporabnik okrasnih pokrovov in naši pokrovi ne bodo ležali ob cestah.