Vas zanima Gopro kamera?

 

Gopro kamera je trenutno vse bolj popularna med športniki in ljudmi, ki radi snemajo svoje športne aktivnosti. Trenutno se Gopro kamera najbolj uporablja med motoristi in pa smučarji ali borderji. Takšni si lahko kamero namestijo na čelado in potem snemajo različne vragolijo, ki jih izvajajo. Ne sedaj misliti, da se Gopro kamera uporablja le za motoriste in smučarje. Uporablja jo lahko vsak, ki si želi imeti trpežno kamero, ki gre lahko v pravilni zaščiti tudi pod vodo.
Gopro kamera vam omogoča zelo kvalitetno snemanje z zelo kvalitetno sliko. Snemate lahko tudi v HD resoluciji. Tisti, ki se na to spoznate veste, da je kvaliteta takšnega video posnetka zares kvalitetna. Gopro kamera vam omogoča snemanje v video formatu 1080p, 960p, 720p in pa WVGA. Za tiste, ki vam te izrazi ne pomenijo dosti, pa vam lahko na kratko opišemo kaj kateri pomeni.

Gopro kamera Hero3Snemanje v formatu 1080p vam omogoča velikost slike 1920×1080 piksli. Takšno snemanje vam tudi nudi 30fps, torej 30 frames per second. V slovenskem prevodu to pomeni 30 sličic na sekundo. Format 960p vam omogoča snemanje v velikosti 1280×960 pikslov. Ravno tako s 30 sličicami na sekundo. V formatu 720p se snema velikost slike 1280×720 pikslov, poleg tega pa lahko v tej resoluciji snemate s 30 ali s 60 sličicami na sekundo. WVGA pa vam nudi velikost slike 848×480 pikslov s 60 sličicami na sekundo.
Ena izmed slabih lastnosti, ki pa jo nudi Gopro kamera, pa je zagotovo ta, da vam ne omogoča takojšnega pregleda posnetka oziroma slike, tako kot lahko to delate z digitalnim fotoaparatom ali pa s telefonom.