Whey proteini

Veste za kaj vse so whey proteini, ki so tako popularni, primerni?

 

Whey proteini ali sirotkine beljakovine so sestavljeni iz globularnih proteinov izvlečenih iz sirotke, tekoči del pa nastane kot stranski produkt pri pridelavi mlečnih izdelkov, predvsem sira. Whey proteini so sestavni del petih različnih izdelkov na spletni strani www.pas.si. Mišična masa jih za svoj pravilen razvoj in najboljše učinke nujno potrebuje med vsemi ostalimi proteini in drugimi sestavinami tudi te proteine.

Zato si športniki prizadevajo, da je njihova mišična masa čim bolj pravilno hranjena in v svoje telo vnašajo vse, kar je nujno potrebno za njihov cilj. Ti proteini se najpogosteje uporabljajo kot prehransko dopolnilo športnikov in tudi pri dietah, prav tako pa se uporabljajo tudi v alternativni medicini. Zato so tako zelo popularni.

Mišična masa za pravilen razvoj nujno potrebuje te proteine, saj nastanejo kot stranski proizvod mleka oz. sira, zaradi česar pa teh proteinov nekateri ljudje ne smejo uživati saj je stranski učinek lahko alergija na različne stvari. Zato mišična masa alergikov potrebuje druga prehranska dopolnila. Sirotka slabo reagira na toploto in zato ti proteini niso priporočljivi za ljudi, ki so alergični na mlečne izdelke in njihove stranske proizvode. Vendar pa sirotka zmanjšuje tveganje da zbolimo za boleznimi, kot so bolezni srca, rak in sladkorna bolezen.

Mišična masa za svoj pravilen razvoj, pa nujno potrebuje zdrav človeški organizem. Zato se ti proteini toplo priporočajo vsem vrhunskim in amaterskim športnikom ter tudi popolnim anti športnikom, da bi bila njihova mišična masa čim manj dni njihovega življenja podvržena različnim boleznim, če le niso alergični na mlečne izdelke.