Ovratnice za pse so okolju prijazne

 

ovratnice za pseNajpogosteje so ovratnice za pse izdelane iz usnja ali najlona. Manj pogosteje uporabljeni materiali so kovina, ki ni najbolj udobna za pasjega ljubljenčka, pa na žalost vedno prisoten poliester, tudi konoplja. Konoplja in bombaž sta naravna materiala, ki postajata vse bolj priljubljena, tudi ko gre za psičke. Ljubitelji naravnih materialov in psov bodo na svoj račun prišli, če si ogledajo ovratnice za pse. Naravno, prijazno do psa in okolja, sanje zelenih ljudi. Naravne ovratnice za pse so odlične tudi zato, ker so mehke in primerne za občutljive pasje ljubljenčke in ker ne želite, da bi se ovratnica drgnila ob njegovo kožo.

Ovratnice za pse z imenom in številko

Po navadi imajo ovratnice za pse tudi kovinske zaponke. Te služijo, da se na ovratnico pripne povodec, so pa tudi zaščita, ko pes prehitro povleče povodec in mora lastnik, ki je nepripravljen na moč in hitrost svojega velikega pasjega ljubljenčka, steči skupaj z njim ali ga zadržati. Na ovratnico pa se lahko tudi pripnejo obeski, na katerih so podatki o psu, kot je ime psa, ime in naslov lastnika ter identifikacijska številka psa. Ko psa najde kakšna druga oseba, bo takoj vedela, h komu spada in koga je treba poklicati. Tako so ovratnice za pse res nujen pripomoček za vsakega lastnika pasjega ljubljenca.

Ovratnice za pse z odsevnimi trakovi

Nekatere ovratnice za pse so lahko podložene z neoprenom, ki je mehek material, zato se ne bo drgnil ob vrat vašega pasjega ljubljenca. Neopren je material, ki je trpežen, zato je življenjska doba ovratnice, podložene z neoprenom, dolga. Zelo dobro je, če posameznik za svojega štirinožnega ljubljenca izbere takšno ovratnico, ki je opremljena z odsevnimi trakovi, da bo pes dobro viden tudi ponoči, saj je čista resnica, če se trdi, da določeni prehodi za pešce niso dobro osvetljeni, še posebej nevarno pa je, če je pes temen, lastnik pa oblečen v temna oblačila.