Sploh veste, kako zdravo je laneno seme?

 

laneno seme Se še spomnite preteklosti, ko smo lahko videli polja in polja, kjer je rasel lan? Takrat so lan uporabljali za izdelavo oblačil, lanenih žakljev in vrvi, niso pa se še zavedali, kako zdravo je laneno seme in kako pozitivno vpliva nanj. V zadnjem obdobju pa so strokovnjaki prišli do ugotovitev, da ima laneno seme, če je ekološko pridelano, takega dobite pri Malinci tukaj https://www.malinca.si/laneno-seme-500g.html izjemno veliko pozitivnih lastnosti. Nikakor ne smemo mimo tega, da je laneno seme najbogatejši rastlinski vir omega 3, ima pa tudi zelo zdravo razmerje med omega 6, kar pomeni, da pozitivno deluje in preprečuje bolezni srca in ožilja, torej preprečuje tudi srčno kap, holesterol in s tem povezan visok pritisk.

Laneno seme pomaga tudi proti krvnemu sladkorju

Ste vedeli, da laneno seme zdravi diabetes tipa 2, ki je po svetu zelo razširjen? Tako se izognete številnim težavam, ki jih diabetes prinese ali pa jih vsaj omilite. Seveda, nikakor pa ne moremo tudi mimo dejstva, da preprečuje tudi raka prostate in dojk. Laneno seme namreč vsebuje antioksidant lignin, ki iz telesa izloča vse, kar povzroča raka prostate. Lignin pa ima pozitivni učinek tudi v času menopavze, ko blaži vse njene učinke.

Laneno seme za uravnavanje prebave

Laneno seme vsebuje veliko vlaknin, za katere je znano, da pozitivno vplivajo na metabolizem. V črevesju postrga vse nepotrebne snovi in tako preprečuje zastajanje snovi in tudi morebitnih strupov. Zato se priporoča vsem, ki imajo težave z lenim črevesjem, kar posledično povzroča tudi pomanjkanje energije, glavobole, padec imunskega sistema, zastrupljenost telesa in seveda tudi bolečine v trebuhu. Vsekakor pa je laneno seme veliko bolj zdravo uživati kot pa uživati številne protibolečinske tablete, ki samo zmanjšujejo bolečino na težavnem mestu, namesto da bi delovali na naraven način na organ, ki povzroča težave. Takšnih primerov je namreč ogromno, a žal tudi zdravniki ne delujejo na pravi način, temveč le predpisujejo zdravila.