bolečine v zapestju

Zakaj najpogosteje prihaja do bolečine v zapestju?

 

Ljudje se v današnjem času srečujemo z različnimi bolečinami, ki so na žalost tudi posledica uporabe številnih modernih naprav. Bolečine v zapestju so na primer ena od take vrste težav. Še posebej so značilne za ljudi, ki vsakodnevno uporabljajo računalnik. Uporaba računalniške miške in tipkanje po tipkovnici lahko povzročita obremenitev majhnih mišic v vaših rokah. Posledično lahko pride do neprijetnega vnetja kit ali sinovalne ovojnice okoli kit v rokah.

Koristni nasveti za preprečevanje bolečin v zapestju

Bolečine v zapestju so torej v današnjem času kar pogost pojav. V nadaljevanju vam podajamo nekaj najbolj koristnih in preprostih nasvetov, kako lahko na dokaj enostaven način preprečite, da ne bi imeli tovrstnih težav.

Če se le da, se izognite uporabi računalnika oziroma vzrokom za nastanek bolečine v zapestju. Uporabljajte le tipkovnico za miško, ki ima mehkejše tipke ter z oporo za vaše podlakti. Uporabljajte prav vse prste, medtem ko tipkate po računalniški tipkovnici. Pogosto si vmes med računalniškim delom privoščite primerno dolg odmor in se spočijte.

Pazite tudi na to, da bodo vaši prsti in roke tople. Poškodbe so namreč precej bolj pogoste, če imate mrzle, neogrete mišice in kite. V bolj hladnih dneh nosite rokavice. Predvsem pa je pomembno, da prisluhnete svojemu telesu. Bolečina je namreč znak, da je nekaj narobe. Želi nas opozoriti na to, da je potrebno neko dejavnost prekiniti, da ne bi prišlo še d večjih okvar oziroma do še večje bolečine.

Če boste upoštevali vse navedene nasvete, potem je verjetnost, da se boste srečali z bolečinami v zapestju, zelo majhna. Včasih je namreč zelo malo potrebno, da se izognemo veliki bolečini. Te nasvete posredujte naprej še vsem tistim, za katere veste, da zelo pogosto uporabljajo računalnik in tistim, ki se na vso moč izogibajo nošenju rokavic v zelo mrzlih zimskih dneh.