Alkalna in kisla ionizirana voda

 

Ionizirana voda nastane s postopkom ionizacije v ionizatorju. Pri omenjenem postopku nastaneta dve vrsti ionizirane vode: kisla in alkalna ionizirana voda. Alkalna voda ima pH nad 7, kisla pa ima pH pod 7. Ionizirana voda proizvajalca iz Ljubljane je alkalna oziroma bazična voda, njen pH je med 8,0 in 9,9. Voda omenjene blagovne znamke blagodejno vpliva na zdravje, prinaša dobro počutje in zagotavlja vitalnost. Tovrstna voda razstruplja telo, zavira staranje in človeka napolni z mladostno energijo.

Ionizirana voda z alkalnim pH

Alkalna ionizirana voda je kristalno čista in ima številne blagodejne učinke na telo. Ionizirana voda z alkalnim pH uravnava kislinsko-bazično ravnovesje v telesu, poleg tega je odličen naravni antioksidant, ki v telesu nevtralizira škodljive proste radikale, zaradi reducirane velikosti molekularnih skupkov in heksagonalne oblike lahko tovrstna alkalna voda zelo dobro prehaja skozi tkiva našega telesa in tako omogoča dobro hidracijo telesa. Alkalna ionizirana voda je primerna za pitje, uporablja se za pripravo čaja, kave in drugih napitkov. Topli in hladni napitki, pripravljeni s takšno vodo, so okusnejši in imajo izrazitejši okus.

Od kod izvira ionizirana voda z alkalnim pH?

Alkalno različico te vode so odkrili v Himalaji, pri ljudstvu iz doline Hunza. Omenjeno himalajsko ljudstvo dosega nadpovprečno visoko starost pri odličnem zdravju in vitalnosti. Prebivalci doline Hunza živijo celo nad 100 let in nimajo starostnih težav, kot so šibke kosti, slabi zobje in podobno. Znanstveniki so odkrili, da je razlog za zelo dolgo življenjsko dobo, odlično zdravje in vitalnost himalajskega ljudstva pitje himalajske žive vode. Himalajska živa voda je alkalna z negativnim oksidacijsko-redukcijskim potencialom (ORP) in zato naravni antioksidant. Tovrstna ionizirana voda je po zaslugi znanstvenih odkritij danes dostopna tudi pri nas, saj so znanstveniki izumili ionizator vode, ki pri procesu ionizacije običajno pitno vodo pretvori v alkalno različico, ki ima enake lastnosti kot himalajska živa voda in je zato zelo blagodejna za naše zdravje.