Igrače za otroke namenjene tudi odraslim

 

igrače za otrokeSam izraz za igrače naj bi segal v šestnajsto stoletje. Ta izraz naj bi se nanašal na cenene izdelke, kot so gumbki in razne zaponke ter seveda na igrače za otroke. Na začetku so igrače, ki so danes namenjene otrokom, bile namenjene kot predmeti, s katerimi so se kratkočasili ljudje, ki so bili odrasli. Igrače namreč niso bile namenjene le otrokom, pač pa tudi odraslim. Nekatere igrače za otroke so sprva bile namenjene le odraslim. Med te spadajo karte. Med najstarejše igrače za otroke spadajo kamenčki, glinene kroglice ali frnikole. Slednje se je včasih zbiralo. Takšne igrače za otroke 1 leto stare morda niso najbolj primerne.

Igrače za otroke, stare eno leto

Izdelovalci igrač izdelujejo igrače za otroke različnih starosti. Po navadi je že na embalaži igrače zapisano, za kakšno starost je primerna. Primerne igrače za otroke 1 leto stare so razdeljene na obdobja. Na primer, za novorojenčka, ki še ne more delati kaj dosti, se ne more sam premikati, sesti ali prijeti za kaj, so najbolj primerne igrače, ki jih lahko gleda in posluša. Prav zato starši nad zibelko obesijo krog, na katerega so pritrjene viseče igračke v različnih oblikah, na primer v obliki živalic. Takšen krogec z živalicami se lahko tudi vrti in obenem igra melodijo. To je lahko prav dobrodošla uspavanka.

Igrače za otroke naj bodo primerne starosti

Ko je dojenček že nekoliko starejši, se bo skušal dotakniti živalic, ki visijo nad njim. Zelo primerne igrače za otroke, ki so stari komaj nekaj mesecev, so tudi igračke raznih oblik, izdelane iz mehkega materiala, ki spustijo kak zvok, če jih otrok stisne. Otroci, stari nekaj mesecev, bodo z največjim veseljem svoje igrače skušali vtakniti v usta. Zato morajo starši biti previdni ob nakupu igrač. Treba je kupiti takšne, ki so primerne in varne za otroka določene starosti. Ena od zelo priljubljenih igrač za otroke do enega leta je ropotuljica.