Kokosovo olje vsebuje dobre maščobe

 

kokosovo maslo Veliko ljudi se še danes boji maščob. Maščobe naj bi bile krive za to, da nekdo pridobiva težo, zato naj bi zdrava dieta vsebovala jedi s čim manj maščobami. Tudi v hladilnikih v trgovinah je najti na primer mlečne izdelke, ki vsebujejo manj maščob. Ker vsebujejo manj maščob, pa vsebujejo več sladkorja ali drugih škodljivih stvari. Maščobe so nujne za človekovo zdravje, zelo pomembne pa so za topnost vitaminov A, D, E in K. Pomembno je, da ljudje ločijo dobre maščobe od slabih. Slabe maščobe so trans maščobne kisline, ki jih ne vsebujeta ne kokosovo maslo ne kokosovo olje. Trans maščobe so tiste, ki niso potrebne za človekovo zdravje in so celo zdravju škodljive. Če jih človek pogosto uživa, lahko zboli za celo vrsto bolezni.

Kokosovo olje ni enako kot maslo

Obstaja razlika med izdelkoma, ki se izdelata iz kokosovega oreha, imenovanima kokosovo maslo in kokosovo olje. Razlika je v načeloma v načinu izdelave. Iz svežega kokosovega mesa se proizvede kokosovo olje. Maslo iz kokosa pa se naredi tako, da zmeljejo kokosovo meso, iz česar nato nastane pasta. Lahko pa je kokosovo olje čisto enako kot maslo, razlika je, da je olje nad 24 stopinj Celzija, medtem ko je pod to temperaturo maslo. Maslo iz kokosa je mogoče uporabiti kot namaz ali pa namesto masla ali margarine pri peki peciva, lahko pa se doda tudi napitkom, kot sta smuti ali kava, ni pa mogoče reči enako za kokosovo olje.

Kokosovo olje in kokosova voda

Poleg masla iz kokosa je zelo koristna in okusna kokosova voda. Ta je res dober naravni izotonik, pridobljen iz kokosovega oreha, ki vas reši pred dehidracijo, prebavnih težav in tudi slabosti. Odlična je po športni aktivnosti. Videti je, da kokosovo olje ni edini izdelek, dobljen iz kokosa, ki je nadvse uporaben in priljubljen med ljudmi. Kokosova voda naj bi celo pomagala pri razstrupljanju telesa. Najboljše je ekstra deviško kokosovo olje, ki je hladno stiskano, kot vsa olja, ki so resnično kakovostna. Če se redno uživa, pomaga izboljšati oziroma okrepiti človekov imunski sistem.

Tukaj pa si lahko še preberete zakaj se splača kupiti ricinusovo olje.