Najboljše vaje za bolečine v križu

 

bolečine v križu Tudi vas pogosto boli križ? Že sami lahko naredite veliko, da bolečine v križu vsaj omilite, če že ne popolnoma odpravite. Ja, lahko jih tudi odpravite, ampak to pomeni, da morate stalno izvajati vaje za bolečine v križu, ki vam bodo ojačale mišice in vezna tkiva okoli križa zaradi česar vas križ ne bo več bolel. Mišice in vezivna tkiva bodo stabilizirala vaše kosti in zaradi tega bo vaše okostje stalo bolj čvrsto na svojem mestu in vas zato ne bo bolelo. 

Katere pa so pravilne vaje?

Preden preidemo na pravilne vaje za bolečine v križu, se moramo najprej zavedati, zakaj sploh pride do bolečin v tem delu hrbta. Glavni razlog se skriva v tem, da se nam večina stvari dogaja pred nami in zato imamo ljudje sprednji del bolj razvit od zadnjega, zaradi česar prihaja do neravnovesja med sprednjim in zadnjim delom našega trupa. Potem je tu še nepravilna drža, pa preveč sedenja in premalo gibanja, pa nepravilni gibi, pa obremenitve kot so šport, prisilna drža pri delu … Glede na to lahko rečemo, da se je bolečina skoraj da nemogoče izogniti.

Vaje za bolečine v križu, ki vam bodo te bolečine pomagale odpraviti za vedno pa so:

  • položaj mačke,
  • pogled proti nebu,
  • zvezda,
  • strešica in
  • rotacija kolen.

Seveda je potrebno te vaje za bolečine v križu izvajati pravilno, kar pa si boste najlažje ogledali in prebrali na spletni strani podjetja Popolna postava, kjer so vse podrobno opisane in če jih boste izvajali tako kot je opisano in to zgolj 10 minut na dan, ampak vsak dan, vam rezultat, ki si ga želite, ne more izostati.

Vaje pa niso edina nuja

Vaje za bolečine v križu so nujno potrebno vsakodnevno opravilo, če se želimo bolečin znebiti za vedno, niso pa edina stvar, ki k temu pripomore. K odpravi vaših bolečin vam bo zelo pripomoglo tudi zmanjšanje vaše telesne teže, kar bo posledica, če boste vaje za bolečine v križu izvajali pravilno in res vsak dan. Najbolj priporočljiv čas za izvajanje teh vaj je jutro, seveda pa si lahko najdete tudi bolj primeren čas za vas, samo da je to vsak dan in najbolje, da je to vsak dan ob isti uri. Več si preberite na spletni strani podjetja Popolna postava.